Web Analytics Made Easy - Statcounter

کنکور سراسری ۱۴۰۱ با همه حواشی آن، یکی از داغ‌ترین رقابت‌های سالیان اخیر را در میان داوطلبان ورود به دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی رقم زد. در کنکور امسال، گروه آزمایشی هنر شاهد ثبت‌نام بیش از ۱۶۷ هزار داوطلب بود که رشد ۳۳ درصدی را نسبت به آزمون سراسری سال گذشته نشان می‌داد. کیاناز شاطریان در چنین فضای رقابتی موفق به کسب رتبه ۱ آزمون سراسری ۱۴۰۱ در گروه آزمایشی هنر شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

شاطریان متولد ۱۳۸۲، نقاش و فارغ‌التحصیل هنرستان هنرهای زیبای اصفهان است. وی به ایسکانیوز از راز موفقیتِ خود می‌گوید و داوطلبان را تشویق به مطالعه با علاقه، بررسی دقیق کتب درسی و توجه هم‌زمان به دروس مختلف در کنار یک‌دیگر می‌کند. این هنرجوی جوان، بر عدم توجه به استرس‌های ناشی از جوّ کنکور و القائات برخی مشاوران و مؤسسات آموزشی تأکید داشته و مهم‌ترین رکن موفقیت را تلاشِ خود داوطلبان می‌داند. مشروح گفت‌وگوی تفصیلی گروه دانشگاه ایسکانیوز از اصفهان را با کیاناز شاطریان در ادامه می‌خوانید.

به عنوان سؤال نخست، قدری از خودتان بگویید؛ چه مسیری را از ابتدا تا اکنون که به رتبه ۱ کنکور سراسری هنر دست یافته‌اید، طی کردید؟

فکر کنم از ۳-۴ سالگی بود که به فضای هنری علاقه‌مند شدم و از کودکی این حوزه را دنبال می‌کردم. مقطع ابتدایی را در دبستان نوید اصفهان گذراندم. سپس مقطع راهنمایی را در مدرسه امام صادق (ع) طی کردم و در نهایت سه سال پایانی را در هنرستان هنرهای زیبا بودم و رشته نقاشی می‌خواندم.

اولین جرقه برای این‌که رشته هنر را دنبال کنید از کجا شکل گرفت؟

همان‌طور که گفتم فضای هنر را از کودکی دوست داشتم. اما فکر کنم اولین بار که به هنر به عنوان یک رشته تحصیلی فکر کردم در خلال تحصیل در مقطع راهنمایی بود که بحث انتخاب رشته به میان آمد. می‌توان گفت از سال هشتم، انتخاب هنر به عنوان رشته تحصیلی برایم جدی‌تر شد.

چه‌قدر خانواده به شما در پیمودن این مسیر کمک کرد؟ مادر و پدر مخالفتی با تحصیل‌تان در رشته هنر نداشتند؟ به هر حال بسیاری از خانواده‌ها به فرزندان‌شان توصیه می‌کنند که سراغ رشته‌های پزشکی و مهندسی بروند.

من چند انتخاب داشتم و از بین آن‌ها هنرستان انتخاب من بود. خانواده بیش‌ترین حمایت را از من داشت و اجازه دادند خودم انتخاب کنم. والدین فقط سعی کردند به من پیشنهاد بدهند و حتی کمک کردند تا بتوانم درباره هنر تحقیق کنم و با افرادی که در این رشته کار و تحصیل کرده‌اند گفت‌وگو داشته باشم. پدر و مادرم همیشه به من گفته‌اند که علاقه بسیار مهم‌تر از گرایش‌های تحصیلی است که جامعه و اطرافیان ممکن است دیکته کنند.

دوران کرونا چه تأثیری بر شما داشت؟ به هر حال پاندمی کرونا باعث شد دانش‌آموزان برای چند سال فضای آموزش حضوری و جوّ رقابتی مدرسه را از دست بدهند.

من سال یازدهم بودم که کرونا شروع شد و ابتدا قدری شوکه شدیم؛ چون هنرستانی بودیم و بیش‌تر کارگاه‌ها عملی بود. لذا کرونا قدری به ما صدمه زد. اما این بیماری هرچند اتفاق خوشایندی نبود، ولی نتایج مثبتی هم برای من داشت؛ زیرا توانستم زمان زیادی که صرف رفت و آمد به مدرسه می‌شد را جبران کنم و استفاده بهینه‌تری از زمان داشته باشم. کرونا باعث شد در خانه بمانم و بسیاری از تفریحاتی که قبلاً داشتم، با مطالعه در خانه و انجام تمرین‌های عملی جایگزین شود.

در کنکور سراسری چه درصدهایی را کسب کردید؟

حدوداً زبان و ادبیات فارسی را ۸۰ درصد، عربی ۸۰ درصد، فرهنگ و معارف اسلامی ۸۴ درصد، زبان انگلیسی ۹۴ درصد، درک عمومی هنر ۸۷ درصد، درک عمومی ریاضی و فیزیک ۳۱ درصد، ترسیم فنی را اگر اشتباه نکنم ۷۴ درصد، خلاقیت تصویری و تجسمی ۳۸ درصد، خلاقیت موسیقی و خلاقیت نمایشی هر کدام حدود ۷۰ درصد و در نهایت خواص مواد را ۷۵ درصد زدم.

هر کدام از این دروس را با چه روشی مطالعه کردید؟

من برای دروس حفظی مثل خلاقیت نمایشی و خواص مواد که چالش بزرگی برای من بود، سعی کردم در زمان‌های کوتاه به مطالعه بپردازم؛ مثلاً به جای این‌که در هفته دوبار به مدت چندساعت مطالعه کنم، سعی کردم هر روز ۳۰ تا ۴۰ دقیقه برای این دروس وقت بگذارم تا مطالب در ذهنم بهتر جای بگیرد. از طرفی برای دروسی مثل درک عمومی ریاضی و فیزیک یا خلاقیت موسیقی که بیش‌تر فهمیدنی بودند و بار حفظی چندانی نداشتند، سعی کردم حل کردن سؤال و تست‌زنی را جایگزین کنم.

منابع مطالعاتی شما برای هر یک از دروس آزمون سراسری هنر چه بود؟ آیا از کتب کمک آموزشی هم استفاده می‌کردید یا اعتقاد داشتید کتاب‌های آموزش و پرورش برای تمرین و مطالعه کفایت می‌کنند؟

بحث دروس عمومی جداست، اما برای دروس اختصاصی، پایه اولیه‌ام مطالعه کتاب‌های درسی آموزش و پرورش بود؛ زیرا منبع اصلی کنکورهای نظام جدید همین کتاب‌ها هستند و بیش‌ترین کمک را به من کردند. تعداد کتاب‌های درسی در رشته هنر خیلی بیش‌تر از رشته‌های دیگر است؛ زیرا ما باید منابع رشته‌های مختلف هنری را مطالعه کنیم. من کتاب‌های کمک آموزشی را اغلب برای تست‌زنی استفاده می‌کردم. هم‌چنین چون شخصاً در هنرستان رشته هنرهای تجسمی را می‌خواندم و در دروسی مثل موسیقی ضعیف‌تر بودم، مجبور بودم برای مطالعه این دروس ابتدا از کتاب‌های کمک آموزشی استفاده کنم. ولی برای درسی مثل درک عمومی هنری که دارای ضریب ۴ است، می‌توان گفت اولین و بیش‌ترین منبعی که استفاده کردم کتاب‌های درسی وزارتی بود.

مطالعه جدی را از چه تاریخی شروع کردید؟ فرآیند برنامه‌ریزی‌تان چه‌طور بود و از چه تکنیک‌هایی برای رسیدن به هدف استفاده کردید؟

من از خرداد ۱۴۰۰ به‌طور جدی برنامه‌ریزی و مطالعه را شروع کردم. برنامه مطالعاتی‌ام به صورت هفتگی با کمک مشاور تحصیلی هماهنگ می‌شد و هر هفته به من پیشنهاداتی می‌دادند که چه کتاب‌هایی را مطالعه کنم و چه زمانی را به هر یک از دروس اختصاص دهم. ولی تکنیکی که فکر می‌کنم بیش‌ترین کمک را به من کرد این بود که هیچ درسی را به مدت طولانی در روز نمی‌خواندم و اجازه نمی‌دادم که ذهنم خسته شود. حداکثر زمانی که به هر درس اختصاص می‌دادم یک ساعت و نیم بود و سعی می‌کردم بعد از آن درس دیگری را مطالعه کنم تا بتوانم زمان را تقسیم کنم و همه درصدها را با هم افزایش دهم.

روزانه در مجموع چند ساعت مطالعه می‌کردید؟

در تابستان بین ۷ تا ۹ ساعت در روز مطالعه می‌کردم. ولی از شروع سال تحصیلی به‌طور متوسط روزانه ۱۱ تا ۱۲ ساعت و پس از عید تا قبل از کنکور روزانه ۱۳ إلی ۱۴ ساعت در طول روز مطالعه و تست‌زنی داشتم.

آیا تفریح یا ورزش خاصی را دنبال می‌کردید که با شروع مطالعه برای کنکور حذف یا کم‌تر شده باشد؟

بیش‌تر تفریحات خارج از خانه به خاطر کرونا و کنکور حذف شد و مجبور شدم ورزش را هم در این مدت دنبال نکنم. برای خیلی از کلاس‌هایی هم که قبلاً دنبال می‌کردم، دیگر وقت کافی نداشتم و نمی‌توانستم ادامه دهم. اما کماکان برای خودم تفریحاتی داشتم و آخر هفته یا ظهرها در زمان استراحت، در خانه فیلم می‌دیدم.

آیا شبکه‌های اجتماعی را هم دنبال می‌کردید؟

در طول دو سال اخیر، در شبکه‌های اجتماعی مثل اینستاگرام تقریباً حضور نداشتم. اما از پیام‌رسان واتسپ برای چک کردن گروه‌های درسی مربوط به آموزش آنلاین استفاده می‌کردم.

پیش‌تر گفتید که از کمک مشاوران تحصیلی هم استفاده کرده‌اید. مشاور چه‌قدر به شما کمک کرد؟ آیا از مؤسسات کنکور هم استفاده کردید؟

در یک سال و نیم گذشته بیش از هر کسی، مادر و پدرم به من کمک کردند و بهترین مشاورم بودند. البته من مشاور تحصیلی هم داشتم که برایم برنامه‌ریزی می‌کردند و این پشتیبانی در طول یک سال اخیر به من کمک زیادی کرد. در مورد مؤسسات کنکور، زیر نظر آموزشگاه خاصی مطالعه نداشتم. اما بعضی کلاس‌ها را در برخی از مؤسسات شرکت کردم. واقعیت این است که کلاس‌های کمک آموزشی خیلی وقت‌ها می‌توانند کمک زیادی کنند ولی به خصوص در کنکور هنر که بزرگ‌ترین چالش تعدد منابع است، مهم‌ترین رکن تلاش خود دانش‌آموز است. من از برهه‌ای به بعد، در کلاس‌های کمک آموزشی تنها برای افزایش درک علمی شرکت می‌کردم؛ نه به این عنوان که مستقیماً در حل سؤالات کنکور به من کمک کنند. در واقع بیش‌ترین تمرکز را روی مطالعه شخصی‌ام گذاشته بودم؛ به خصوص برای مطالعه کتاب‌های درسی، زیرا کم‌تر آموزشگاهی را می‌توان پیدا کرد که خود کتاب‌های درسی را تدریس کند.

آیا در طول این یک سال تصمیم یا اقدام خاصی بود که اگر به عقب بازگردید دیگر آن را انجام نمی‌دهید؟

از تصمیماتی که گرفتم پشیمان نیستم و خدا را شکر می‌کنم که در سال اخیر انتخاب‌های درستی کردم و هیچ‌گاه اجازه ندادم وسوسه و خستگی بر من غلبه کند. ولی شاید اگر به عقب بازمی‌گشتم، اجازه نمی‌دادم استرس‌هایی که خیلی از آموزشگاه‌ها، سایر بچه‌ها و جو کنکور تحمیل می‌کنند و در موقعیت‌هایی مثل امتحانات دی‌ماه و عید مرا تحت فشار قرار داد، به من وارد شود.

اولین بار چه‌طور خبر کسب رتبه اول کنکور هنر ۱۴۰۱ را دریافت کردید؟ پس از شنیدن این خبر چه حسی داشتید؟

راستش در ماشین بودم و دسترسی به اخبار نداشتم. صرفاً استرس داشتم؛ چون می‌دانستم که قرار است نتایج منتشر شود. در حال صحبت با مشاورم بودم که دیدم دوستانم پیام تبریک می‌فرستند! یکی از مسئولان مدرسه هم برایم همان موقع پیام تبریک فرستاد؛ در حالی که من نمی‌دانستم چه اتفاقی افتاده است! از دوستانم پرسیدم مگر چه شده؟ جواب دادند رتبه ۱ کنکور را به دست آورده‌ام. آن‌موقع فقط توانستم از ماشین پیاده شوم و شروع کردم به گریه کردن و بقیه داستان!

آیا خودتان فکر می‌کردید که بتوانید رتبه ۱ کنکور را کسب کنید؟

قبل از این‌که کنکور را بدهم شاید قدری احتمال می‌دادم که رتبه‌ام تک رقمی بشود. اما بعد از جلسه کنکور مثل همه داوطلبان استرس داشتم؛ نمی‌دانستم بقیه چه‌طور به سؤالات پاسخ داده‌اند و حتی خودم چه عملکردی داشته‌ام. مثل بعضی داوطلبان هم نبودم که پاسخ‌نامه را چک کرده باشم و درصدها را استخراج کنم. برای همین پس از کنکور اصلاً انتظار کسب رتبه اول را نداشتم!

قصد انتخاب چه رشته و دانشگاهی را دارید؟

به رشته نقاشی و مجسمه‌سازی علاقه دارم و انتخاب اولم هم دانشگاه تهران است.

برخی معتقدند رشته هنر شاید بازار شغلی مناسبی در مقایسه با تعدادی دیگر از رشته‌ها نداشته باشد؛ شما چه تحلیلی از این مسأله دارید؟

به نظرم مفهوم بازار کار در رشته هنر در مقایسه با سایر رشته‌ها متفاوت است و مسیری که هنرمند در این رشته به بازار کار مناسبی می‌رسد، روش متفاوتی را می‌طلبد. به نظرم اگر فرد بتواند درست انتخاب کند، توانایی و علاقه‌اش را درست بشناسد و در این مسیر مهارت کسب کند، مطمئناً می‌تواند در رشته هنر -حتی هنرهای تجسمی که بازار کار دشوارتری دارند- به موفقیت برسد.

چه آینده‌ای برای خودتان متصور هستید؟

علاقه دارم که تحصیلاتم را در مقاطع بالاتر هم ادامه دهم و بتوانم با پیشرفت در کارم، روزی در نمایشگاه‌های ملی و بین‌المللی شرکت کنم. امیدوارم بتوانم به سطح خوبی در حوزه مورد علاقه‎ام برسم.

به عنوان سؤال آخر، چه توصیه‌ای خطاب به داوطلبان کنکور سراسری در سال‌های آینده دارید؟

به نظرم اولین اصل آن است که به خودمان باور داشته باشیم و نگذاریم استرس‌های بیش از حدی که بعضی از اساتید و مشاوران وارد می‌کنند، بر ما غلبه کند. تلاش نمایند که این یک سال را با اشتیاق طی کنند، از درس خواندن لذت ببرند و به آینده خوبی که می‌تواند در انتظارشان باشد فکر کنند.

خبرنگار: مهرزاد سلیمی

انتهای پیام./

کد خبر: 1149802 برچسب‌ها کنکور سراسری

منبع: ایسکانیوز

کلیدواژه: کنکور سراسری کمک آموزشی کتاب های درسی کنکور سراسری رشته هنر درک عمومی بیش ترین کلاس ها کتاب ها رشته ها یک سال رتبه ۱ بیش تر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۶۷۷۸۴۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ترفندهایی برای سرحال شدن بعد از خواب شبانه

به گزارش خبرآنلاین، برای بیدار ماندن نیازی نیست قهوه و نوشیدنی‌های کافئین‌دار دیگر را مصرف کنید، چرا که راهکارهای عملی دیگری هم وجود دارد.

زومیت در گزارشی نوشت: راه آسانی که برای بیدار بودن و هشیار ماندن وجود دارد، نوشیدن قهوه است، به همین دلیل این نوشیدنی پس از خواب صبحگاه می‌تواند گزینه‌ی وسوسه‌انگیزی باشد؛ اما درحالی‌که یکی دو فنجان قهوه در روز می‌تواند برای سلامتی مغز و کبد مفید باشد، تکیه بر کافئین در طول روز خصوصاً ازطریق مصرف نوشیدنی‌های گازداری مانند نوشابه، راه سالمی برای بیدار شدن نیست.

مقدار مجاز مصرف قهوه بسته به شرایط بدنی هر شخص متفاوت است اما مصرف بیش از اندازه‌ی آن می‌تواند موجب بروز عوارض جانبی‌ای ازجمله بی‌خوابی، عصبانیت و ناراحتی معده شود. حتی اگر حد مجاز را هم رعایت کنید، پس از گذشت چند ساعت از مصرف قهوه، دوباره خستگی به سراغ شما خواهد آمد.

ترک کافئین آسان نیست، خصوصاً اگر ماه‌ها یا سال‌ها به مصرف آن عادت کرده باشید؛ اما کارهایی وجود دارد که می‌توانید با آن‌ها بدون تکیه بر کافئین، خستگی خود را رفع کنید. در ادامه به چند مورد اشاره شده است.

۱. چرت زدن
گاهی اوقات بدن شما به تنظیم مجدد خواب نیاز دارد. چرت زدن به‌مدت ۱۵ تا ۳۰ دقیقه می‌تواند به شما کمک کند هشیارتر شوید و خلق‌وخوی شما بهبود پیدا کند. از چرت‌ زدن‌های طولانی‌تر از ۳۰ دقیقه و همچنین از خوابیدن پس از ساعت ۳ بعدازظهر خودداری کنید، زیرا موجب برهم خوردن چرخه‌ی خواب و بیداری منظم شما می‌شود.

۲. خوردن میان‌وعده مغذی
افت قند خون باعث می‌شود احساس بی‌حالی و خواب‌آلودگی کنید. وعده‌های غذایی سنگین هم می‌توانند اثری مشابه آن را داشته باشند، چرا که هضم غذا با مصرف انرژی همراه است. بااین‌حال، سعی نکنید این مصرف انرژی را با خوردن غذاهای شیرین و نوشیدن قهوه جبران کنید.

به‌جای اینکه برای بیدار ماندن غذاهای پر از کربوهیدرات را مصرف کنید، غذاهایی را انتخاب کنید که شامل مقداری پروتئین یا چربی سالم هستند. آن‌ها مدت بیشتری در بدن شما می‌مانند و از افت قند جلوگیری می‌کنند.

به‌جای مصرف کافئین و شکر تصفیه‌شده که برای مدت کوتاهی به شما انرژی می‌دهند و بعداً از انرژی‌تان می‌کاهند، رویکرد سالم‌تر، خوردن برخی از منابع طبیعی قند مانند میوه‌های تازه است. مهم‌ترین وعده غذایی روزانه را فراموش نکنید: وقتی صبحانه می‌خورید، مقداری پروتئین و غذاهای غنی از فیبر مصرف کنید.

۳. نوشیدن آب
اگر احساس خواب‌آلودگی می‌کنید، شاید به نوشیدن آب بیشتری نیاز داشته باشید. یکی از نشانه‌های کم‌آبی، خستگی است. وقتی از خواب بیدار می‌شوید، بدنتان معمولاً کم‌آب‌تر از حالت عادی خواهد بود، بنابراین هنگام صبح آب بنوشید.

کم‌آبی می‌تواند باعث خستگی، گیجی و تپش قلب شود. مصرف آب به دفع ضایعات بدن کمک می‌کند. از طرفی جریان خون به‌وسیله‌ی آب، مواد مغذی مانند اکسیژن و کربوهیدرات‌ها را به بخش‌های مختلف بدن ازجمله مغز می‌رساند.

۴. مدیریت استرس
حتی استرس خفیف و مزمن می‌تواند موجب احساس خستگی شود. سعی کنید سطح استرس خود را با انجام ورزش، یوگا، ماساژ یا سایر برنامه‌های خودمراقبتی مدیریت کنید. مدیتیشن راه مناسبی برای پاک کردن مغز است تا هوشیارتر شوید و بتوانید بهتر فکر کنید.

۵. قرار گرفتن در معرض نور خورشید
بدن شما ساعت درونی ۲۴ ساعته‌ای دارد که به ریتم شبانه‌روزی معروف است. این ساعت چرخه‌ی خواب و بیداری شما را کنترل می‌کند؛ ازجمله زمان آزاد شدن هورمون‌های خاص توسط مغز و نحوه‌ی عملکرد اندام‌ها در زمان‌های مختلف. با دریافت هوای تازه و قدم زدن زیر نور خورشید یا حتی چند دقیقه بیرون نشستن در هر روز می‌توانید ریتم شبانه‌روزی خود را بهبود دهید که به خواب بهتر نیز کمک می‌کند.

تنفس هوای تازه می‌تواند به سرزندگی شما منجر شود و خورشید به تنظیم چرخه‌ی خواب و بیداری کمک می‌کند. سعی کنید حداقل ۳۰ دقیقه در روز در معرض نور طبیعی خورشید قرار گیرید. اگر دچار بی‌خوابی هستید، یک ساعت را به این کار اختصاص دهید.

۶. نفس عمیق
تنفس عمیق اکسیژن بیشتری را به قسمت‌های مختلف بدن می‌رساند و می‌تواند گردش خود را بهبود بخشد و سطح انرژی شما را افزایش دهد. تنفس عمیق، استرس و اضطراب را نیز کاهش می‌دهد که به نوبه‌ی خود به تقویت سیستم ایمنی کمک می‌کند و شما را سالم و قوی نگه می‌دارد.

۷. گوش دادن به موسیقی
گوش دادن به موسیقی مورد علاقه، باعث می‌شود مواد شیمیایی شادی‌بخش در مغز ترشح شوند و سطح انرژی شما افزایش پیدا کند. مطالعات نشان داده‌اند وقتی افراد به موسیقی گوش می‌دهند، مغز آن‌ها دوپامین آزاد می‌کند.

۸. جویدن آدامس
برخی از مطالعات نشان می‌دهند جویدن آدامس می‌تواند هشیاری شما را افزایش دهد، به شما کمک کند سریع‌تر واکنش نشان دهید، توجه شما را بهبود ببخشد و بهره‌وری شما را در طول روز کاری افزایش دهد.

۹. ورزش
حرکت به سلول‌های شما می‌گوید به انرژی بیشتری نیاز دارید و بدن شما دست‌به‌کار می‌شود تا انرژی بیشتری تولید کند. ورزش همچنین موجب ترشح اندورفین (هورمون احساس خوب) می‌شود و خلق‌وخوی طبیعی را بهبود می‌دهد.

احتمالاً با خود فکر می‌کنید اگر به‌سختی می‌توانم از خواب بلند شوم، چگونه می‌توانم به ورزش کردن فکر کنم؟ برای برخورداری از مزیت‌های ورزش نیازی نیست که حتماً به‌سرعت روی تردمیل بدوید. کافی است چند حرکت پروانه انجام دهید یا کمی پیاده‌روی کنید یا چند حرکت اسکوات انجام دهید. وقتی بدن خود را به حرکت درمی‌آورید، جریان خون شما افزایش پیدا می‌کند و بیدار کردن عضلاتتان حتی با کششی کوچک، موجب می‌شود احساس بیداری کنید.

۱۰. بهبود بخشیدن عادات خواب
احساس خستگی شما می‌تواند با نحوه‌ی خوابیدنتان ارتباط داشته باشد. اگر معمولاً بیش از ۳۰ دقیقه طول می‌کشد تا خوابتان ببرد یا اگر بیشتر از ۳۰ دقیقه در نیمه‌های شب بیدار بمانید، ممکن است دچار بی‌خوابی باشید (خصوصاً اگر به مدت بیش از سه ماه این مشکلات را تجربه کنید). پس باید با متخصص مراقبت‌های بهداشتی مشورت کنید، اما کارهای دیگری نیز وجود دارد که می‌توانید برای بهبود رفتار خواب خود انجام دهید:

دو ساعت قبل از خواب از مصرف الکل و غذا خودداری کنید
در اتاق خنک و تاریک بخوابید
یک ساعت قبل از خواب از نمایشگرهای الکترونیکی استفاده نکنید
در زمان‌های منظمی به خواب بروید و از خواب بیدار شوید
هر شب هفت تا نه ساعت بخوابید
اگر هر شب سر ساعت خاصی به رختخواب بروید و هر روز در ساعت مشخصی از خواب بیدار شوید، بدن شما به آن برنامه عادت می‌کند و این امر می‌تواند به بهبود بی‌خوابی کمک کند. اگر دائماً احساس خستگی می‌کنید، باید خواب خود را در اولویت قرار دهید.

تنظیمات زنگ هشدار خود را بازتنظیم کنید: بیدار شدن با صدای زنگ هشدار پرصدا ممکن است راه سریعی برای بیدار شدن از خواب باشد، اما این روش بیدار شدن را کسی دوست ندارد. برخی از ساعت‌های زنگ‌دار و تنظیمات گوشی هوشمند به‌تدریج و به‌آرامی شما را از خواب بیدار می‌کنند و حتی می‌توانید از لامپ‌های LED که طلوع خورشید را شبیه‌سازی می‌کنند، به‌عنوان روشی آرام‌تر برای بیدار شدن استفاده کنید.

۱۱. رایحه‌درمانی
بو کردن اکالیپتوس، لیمو یا نعناع فلفلی می‌تواند به تقویت حواس شما کمک کند و موجب می‌شود سرزنده‌تر و هشیارتر شوید.

۱۲. فاصله گرفتن از صفحه نمایش
نگاه کردن طولانی به نقطه‌ای مانند صفحه‌نمایش کامپیوتر می‌تواند به چشمان شما فشار وارد کند. خیره شدن زیاد به صفحه‌نمایش می‌تواند باعث سوزش و خشکی چشم، تاری دید و دردهایی در ناحیه‌ی سر و گردن و شانه شود. برای جلوگیری از خستگی چشم هنگام کار مرتباً دوردست‌ها را نگاه کنید و از کامپیوتر یا تلفن خود کمی فاصله بگیرید.

بهتر است کافئین را به‌طور ناگهانی کنار نگذارید و به‌تدریج مصرف آن را کاهش دهید. اگر ناگهان مصرف کافئین را قطع کنید، ممکن است علائم ترک مانند سردرد، تحریک‌پذیری یا بی‌قراری را تجربه کنید. این علائم معمولاً ظرف چند روز پس از قطع کافئین برطرف می‌شوند.

۴۷۲۳۶

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1903872

دیگر خبرها

  • صنعا: پیشنهادهای وسوسه کننده برای توقف حمایت از غزه را رد کردیم
  • ترفندهایی برای سرحال شدن بعد از خواب شبانه
  • اگر بیش از حد به دیگران وابسته می شوید بخوانید
  • افزایش سرانه ورزشی اصفهان مستلزم ورود سرمایه‌های خُرد مردمی است
  • جیمی کرگر در خصوص سرمربی جدید لیورپول: انتخاب مورد علاقه من ژابی آلونسو بود / زیرنویس فارسی
  • پورموسوی: انتخاب داور شمالی برای بازی با سپاهان درست نبود؛ ذهنیت‌ها قبل از بازی نباید ایجاد شود
  • دلایل کاهش تعداد پسران در آزمون کنکور امسال
  • ◄ انتخاب راه مشترک برای موفقیت: همکاری حمل و نقلی ازبکستان و آذربایجان
  • سلمان؛ روایت درست تاریخ
  • سلمان فارسی؛ روایت درست تاریخ